Nagyon tetszik ez a város, mármint úgy összességében nagyon jó hely. Tegnap este voltunk bulizni Nikosszal, de előtte elmentünk egy templomba, ahol minden péntek este ingyenes akusztikus koncert van, most például egy szakszofonos-csellós páros volt. A templomban gyertyák gondoskodnak a hangulatvilágításról és babzsákokba lehet belefeküdni, nagyon jó volt ez a kis chill program!

Természetesen egész éjjel bringával közlekedtünk, mint Koppenhágában szinte mindenki. Majdnem annyira uralják a közlekedést a bringások, mint Amszterdamban, elég szokatlan volt. Míg én bambulva bringával közlekedve próbáltam követni Nikoszt, ő ahol csak lehetett, egykeréken nyomta neki harminccal, hiába, elég rutinos városi bringás már:)

A templom után egy tetőbuliba mentünk. Ez egy házibuli volt, az egyik srác albérletének teteje ki van alakítva közösségi helynek. Fantasztikus éjszakai panoráma tárult itt az ember elé. A társaság pedig nagyon nemzetközire sikeredett, beszélgettem horváttal, dánnal, némettel, kínaival, magyarral, de mindenkit nem is tudok felsorolni. Érdekes volt, hogy mivel a társaság nagy része ebben az országban vendégként dolgozott, tanult élt, így gyakori beszédtéma volt, hogy ki hogy érzi magát itt Dániában, kinek mik a tervei, hazaköltözik-e valamikor, stb. Nagyon jól éreztük magunkat, jó buli volt, tetszettJ

Másnap sokáig aludtunk, majd elmentünk kajálni egy közeli pizzázóba. Kaja után még megnéztük együtt a Botanikuskertet, majd egyedül folytattam a városnézést.

Ez a város is nagyon laza, talán nem annyira, mint Berlin, de azért itt is tele van fura emberrelJ Az embernek az az érzése, hogy itt majdnem azt csinálhat, amit csak akar. Persze nem szó szerint értem és az is lehet, hogy csak én voltam hippi hangulatbanJ

Tekertem pár kört a városban, a kötelező látnivalókat kipipálva: A kis hableány szobor, Kongens Have park, A kastély, Amalienborg palota, Nyhavn sétálóutca.

Este Christianiaba mentünk bulizni. Christiania egy autonóm kerület Koppenhágán belül, ahol megtűrt a könnyűdrogok árusítása és fogyasztása. Persze a rendőrség néha nagy erőkkel felvonul és razziáznak meg szétvernek mindent, de beszüntetni az egészet nem tudják vagy nem is akarják. Igazából nehéz leírni, hogy milyen ez a városrész, fotózni pedig nem lehet, úgyhogy mindenki menjen el és tapasztalja meg, érdemes!:) Kicsit olyan érzésem volt, mint amikor a Pusztítóban John Spartan a tökéletesen modern és tiszta felszínről lemegy a földalatti, „emberek lakta” városba patkányburgert enni:)

A buli fergeteges volt, nem is sima buli volt, hanem egy fesztivált fogtunk ki igazából. Ez egy félszigeten volt, egy parkos részen, a fák mindenféle lézerrel és tükrökkel megvilágítva, a stégről látszott egy vízen úszó tetoválószalon, stb őrültségek. Az emberek is ennek megfelelően öltözködnek, kevés volt itt a normális ember:) Ez egy más világ, nagy élmény volt látni. Kifogtunk egy fergeteges műsort: egy fickó egy egyedi, házilag barkácsolt zenegépet üzemeltetett, dobolt, vagyis inkább rugókat ütögetett, ami által a gép különböző effekteket játszott le. A lábával is folyamatosan valamilyen effekteket irányított a fickó, valamint a gép néha az ütések hatására tűzokádni is tudott, sőt, volt a tetején egy forgó rész is, amin megint lehetett dobolni. Elképesztően játszott a fickó, ráadásul a zene közben folyton volt valami műsor is, hol tűzzsonglőrök voltak a porondon, hol tácolt két szuperhajlékony lány, nem volt rossz!

Persze későn értünk haza, altatni megint nem kellett. Reggel jönnek tesómék két napra várost nézni, az a terv, hogy de. bedobunk valahol közösen egy sört, majd én indulok is tovább. Kötve hiszem, hogy sikerül időben indulni, össze szokott jönni…:)